سبد خرید
0
هیچ محصولی در سبدخرید نیست.
حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

مقایسه پلی اورتان PU با پلی اتیلن PE

پلی اتیلن PE دربرابر پلی اورتان PU؛ تفاوت‌هایی که لازم است بدانید

زمان مطالعه: 5 دقیقه
زمان مطالعه: 5 دقیقه

پلی اتیلن PE دربرابر پلی اورتان PU؛ تفاوت‌هایی که لازم است بدانید

خانواده بزرگ و پر جمعیت پلیمرها هر روز در حال گسترش می باشد. محققان در حال کشف نمونه های جدیدی از پلیمرها و بهبود اعضای قدیمی این خانواده می باشند. تنوع در این خانواده بسیار زیاد است و نکته جالبی که در مورد انواع پلیمرها وجود دارد این است که این مواد در عین شباهت هایی که به هم دارند دارای تفاوت های منحصر به فردی نیز هستند. به عنوان مثال پلی اتیلن PE و پلی اورتان PU که دو عضو قدیمی و البته مهم خانواده پلیمرها هستند در عین شباهت، تفاوت هایی نیز دارند که منجر به تنوع در کاربرد آن ها شده است. اما تفاوت های اصلی این دو نوع پلیمر در چیست؟ با ما در سایت پکیلون همراه باشید تا تفاوت های این پلیمر را بررسی کنیم.

شیوه تولید و ساختار پلی اتیلن و پلی اورتان

پلی اتیلن PE و پلی اورتان PU از پلیمرهای سبک می باشند که استفاده از آنها بسیار متداول است و به موجب قیمت اقتصادی ویژگی های کاربردی، مصرف زیادی در حوزه های مختلف تولید پیدا کرده اند. پلی اتیلن دارای ساختاری کریستالی و نیمه بلورین بوده و از پلیمریزاسیون مونومر اتیلن به دست می آید. در واقع اتیلن ها به صورت زنجیره ای به هم متصل شده اند و گروهی بزرگ به نام پلی اتیلن را شکل داده اند. این در حالی ست که پلی اورتان حاصل واکنش پلی ال ها و ایزوسانات می باشد.

پلی یورتان ها پلیمرهای خطی هستند که گروه های کاربامات ساختار مولکولی آن ها را تشکیل می دهد. برای تولید پلی اتیلن به دمای بالایی نیاز است در حالی که تولید پلی اورتان به دمای فرآیندی بالایی نیاز ندارد و در دمای اتاق نیز واکنش پذیریی دارد. از طرفی پلی اورتان می تواند دارای ساختاری فومی و منعطف باشد.

مشاهده محصولات و قیمت میلگرد پلی یورتان در پکیلون pakilon.com

 انواع پلی اتیلن و انواع پلی اورتان

پلی اتیلن ها بر اساس دانسیته و ساختار خطی دسته بندی می شوند. این پلیمرها دارای انواع مختلفی هستند:

  • پلی اتیلن شاخه دار یا دانسیته پایین و سبک (LDPE)
  • پلی اتیلن سبک خطی (LLDPE)
  • پلی اتیلن خطی یا دانسیته بالا و سنگین (HDPE)
  • پلی اتیلن با وزن مولکولی بالا (UHMWPE)
  • پلی اتیلن شبکه ای با اتصالات عرضی (LXPE)
  • پلی اتیلن دانسیته متوسط (MDPE)
  • پلی اتیلن با دانسیته بسیار پایین (VLDPE)

این در حالی ست که پلی اورتان ها دسته بندی دیگری دارند. دسته بندی پلی اورتان ها از قرار زیر است:

  • پلی اورتان انعطاف پذیر
  • پلی اورتان صلب

همین الان میتوانید قیمت ورق پلی اتیلن PE را از سایت پکیلون استعلام بگیرید و درصورت نیاز اقدام به خرید کنید.

تفاوت پلی اتیلن و پلی اورتان از لحاظ کاربردها، خواص و ویژگی ها

  • مقاومت در برابر ضربه و فشار مکانیکی

پلی اتیلن دارای خواص مکانیکی، شیمیایی، الکتریکی، نوری و حرارتی خاص خود می باشد. پلی اتیلن استحکام چندان بالایی ندارد اما یک عایق بسیار عالی به شمار می رود که ضربه پذیری آن فوق العاده است. این در حالی ست که میزان مقاومت مکانیکی پلی اورتان در برابر فشار و ضربه از پلی اتیلن بیشتر می باشد.

  • ضریب اصطکاک

درصد اصطکاک پلی اتیلن کم است و به همین دلیل دچار سایش نمی شود، این ویژگی در مورد پلی اورتان نیز صادق است و می توان آن را یک پلیمر با درصد سایش بسیار کم دانست با این تفاوت که ضریب اصطکاک پلی اتیلن نسبت به پلی اورتان کمتر می باشد.

  • مقاومت در برابر جریان برق

پلی اتیلن به خودی خود ممکن است در برابر جریان برق باردار شود و برای اینکه از آن یک عایق الکتریکی خوب بسازیم باشد افزودنی هایی مثل گرافیت، کربن سیاه و آنتی استاتیک های مختلف به آن اضافه کنیم.

  • درجه سمی بودن

در مورد سمی بودن پلی اتیلن و پلی اورتان نیز باید این را بگوییم که پلی اتیلن دارای ترکیباتی غیر سمی می باشد و به همین دلیل از آن در سیستم های لوله کشی کشاورزی و در بسته بندی مواد غذایی ویا تخته گوشت قصابی و رستورانی استفاده می شود اما پلی اورتان به دلیل وجود ایزوسانات های سمی می تواند برای سلامتی آسیب رسان باشد و درصد آسیب آن به سلامت آدمی بیش از پلی اتیلن می باشد. به ویژه اگر در معرض دمای بالا قرار گیرد.

  • عایق صدا

پلی اورتان یک عایق عالی در برابر صدا و حرارت می باشد به همین دلیل از آن در بدنه خودروها و در جداره دیوارها برای جلوگیری از انتشار و انتقال صدا استفاده می شود. این ویژگی در پلی اتیلن به چشم نمی خورد. از طرفی درجه ذوب آن نسبت به پلی اتیلن بیشتر می باشد.

  • عایق حرارتی

پلی اورتان می تواند هزینه مصرف انرژی را به شکل قابل توجهی کاهش دهد چرا که از آن در بدنه تجهیزات سرمایشی و برودتی استفاده می شود. نمونه آن استفاده از ورق های پلی اورتان در بدنه یخچال می باشد که منجر به عدم هدر رفت انرژی سرمایشی داخل یخچال و فریزر می شود. این در حالی ست که پلی اتیلن دارای چنین کاربردی نمی باشد و عایق حرارتی چندان خوبی نیست.

  • دمای ذوب

میلگرد، ورق لوله ویا گرانول پلی اتیلن تا دمای ۸۰ درجه سانتیگراد می تواند از خود مقاومت بالا نشان دهد و اگر دما کمی بالا تر رود شروع به نرم شدن خواهد کرد. پلی اورتان اما دمای ذوب بالاتری دارد و محدوده وسیع تری از دما را پوشش می دهد. با این حال انواع مختلف پلی اتیلن دارای درجه ذوب های مختلفی هستند. پلی اتیلن دارای ساختاری بلورین می باشد و هر چه تعداد بلورها در آن بیشتر شود خواص مکانیکی و شیمیایی آن نیز پایداری بیشتری پیدا خواهد کرد. عمده گریدهای پلی اتیلن دارای مقاومت شیمیایی بالایی هستند و در مواجهه با اسیدها و بازها وارد واکنش نمی شوند.

استعلام موجودی و خرید ورق تفلون ptfe در فروشگاه صنعتی پکیلون

  • جذب رطوبت و گازها

نفوذپذیری پلی اتیلن در برابر جذب رطوبت بسیار کمتر از سایر پلیمرها می باشد و میزان جذب رطوبت توسط آن تقریبا صفر است. با این حال نفوذ اکسیژن، دی اکسید کربن و هیدروکربن ها در آن چندان دشوار نیست. پلی اورتان اما هم در برابر جذب رطوبت و هم در برابر جذب و نفوذ اکسیژن و دی اکسید کربن از خود مقاومت بالایی نشان می دهد.

تفاوت پلی اتیلن و پلی اورتان در کاربرد

از پلی اورتان می توان در انواع کاربردهای مختلف چون ساخت تشک، کاناپه، ساخت انواع عایق ها، رنگ های مایع، چرخ ها، تیغه ها، غلتک، درز گیر، چسب، تولید پوشاک، صندلی خودرو، کفی کفش های ورزشی و طبی، ساخت اسباب بازی ها، قالب ها، بوش ها و انواع تجهیزات فومی استفاده کرد. پلی اتیلن نیز با توجه به دانسیته ای که دارا می باشد در ساخت انواع بطری، قطعات پلاستیکی، جعبه های حمل و نقل، ظروف نگهداری مواد غذایی، روکش کابل ها، ساخت تجهیزات صنایع دفاعی و انواع لوله ها و اتصالات استفاده می شود.

برای سفارش خرید و استعلام قیمت میلگرد پلی اتیلن میتوانید روی سایت پکیلون حساب باز کنید.

نتیجه گیری

پلی اتیلن و پلی اورتان هر دو از پلیمرهای پر کاربردی هستند که دارای کاربردهای مشابه و غیر مشابه زیادی می باشند. تشابه در کاربردهای پلی اتیلن و پلی اورتان به دلیل ویژگی های یکسان و تفاوت در این کاربردها به دلیل ویژگی های متفاوت آن ها است. با این حال می توان کاربردهای پلی اورتان را به دلیل ساختار ویژه اش بسیار متنوع تر از پلی اتیلن ارزیابی کرد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط