سبد خرید
0
هیچ محصولی در سبدخرید نیست.
حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

مقایسه میلگرد و ورق پلی ایمید و پلی آمید در مجله پکیلون

مقایسه پلی آمید PA و پلی ایمید PI؛ کدام برای شما انتخاب بهتری است؟

زمان مطالعه: 3 دقیقه
زمان مطالعه: 3 دقیقه

مقایسه پلی آمید PA و پلی ایمید PI؛ کدام برای شما انتخاب بهتری است؟

پلی آمید و پلی ایمید هر دو نوعی پلاستیک مهندسی هستند که مقاومت بسیار زیادی به اصطکاک و سایش از خود نشان می دهند. این دو نوع پلیمر پایداری ابعادی بالایی در برابر سایش دارند و اشتراکات فیزیکی و مکانیکی زیادی را در بر دارند با این حال از لحاظ ساختار شیمیایی و پیوند بین عناصرشان دارای تفاوت می باشند. در واقع اصلی ترین تفاوتی که بین میلگرد و ورق پلی ایمید و پلی آمید وجود دارد همین مورد است. همانطور که از نام پلی ایمید مشخص است این نوع الاستومرها دارای گروه های ایمیدی در ساختار خود هستند در حالی که ساختار پلی آمید ساخته شده از پیوندهاش آمید یا همان CONH است. در ادامه قصد داریم به شکل دقیق تر در مورد تفاوت قطعات و میلگرد و ورق پلی آمید PA و پلی ایمید PI به گفتگو بپردازیم بنابراین همراه ما باشید.

تفاوت در نقطه ذوب پلی آمید PA و پلی ایمید PI

پلی ایمید نیز مانند پلی آمید دارای مقاومت بالا در برابر حرارت می باشد و نقطه ذوب بسیار بالایی دارد با این حال نقطه ذوب پلی ایمید بیشتر از نقطه ذوب پلی آمید می باشد. پلی ایمید دارای نقطه ذوب در حدود ۳۰۰ درجه سانتیگراد می باشد در حالی که نقطه ذوب  پلی آمید چیزی در حدود ۲۰۰ درجه سانتیگراد است. پلی ایمید حتی می تواند تحت شرایطی خاص تا دمای ۳۵۰ درجه سانتیگراد نیز مقاومت بالایی در برابر تغییر شکل و ذوب شدن از خود نشان دهد. مقاومت بالای پلی ایمید در برابر حرارت موجب تمایز بین پلی ایمید و پلی آمید شده است.

 

لیست محصولات و قیمت هر کیلو میلگرد پلی آمید ۶ را در فروشگاه پکیلون مشاهده نمایید.

 

تفاوت در ساختار شیمیایی پلی ایمید و پلی آمید

همانطور که در بالا گفته شد یکی از تفاوت های اصلی پلی ایمید و پلی آمید تفاوت در ساختار شیمیایی این دو می باشد. این دو نوع پلاستیک ممکن است از لحاظ ظاهری شباهت به هم داشته باشند اما تفاوت در ساختار شیمیایی این دو منجر به تفاوت در خواص مکانیکی شان شده است. ساختار شیمیایی پلی ایمید از مونومر های دی آمین و دی ان هیدراید یا دی ایزوسیانات و دی ان هیدراید تشکیل شده است در حالی که ساختار شیمیایی پلی آمید متفاوت است و این پلاستیک مهندسی دارای ساختار متشکل از مونومرهای دی آمین و کربوکسیلیک اسید می باشد.

پلی آمید ها دارای پیوندهای CONH یا همان پیوندهای آمیدی هستند. گروه های آمیدی گروه هایی قطبی هستند که موجب به وجود آمدن پیوندهای هیدروژنی بین زنجیره ها می شوند. تا در نهایت جاذبه زنجیره ها افزایش پیدا کند و ساختاری مقاوم تشکیل شود. گروه های کربنی آلیفاتیک نیز منجر به انعطاف پذیری خواهند شد. در ساختار پلی آمید ممکن است با افزایش اتم های کربن پیوند بین گروه های آمیدی کاهش پیدا کند. بنابراین می توان عملکرد پلی آمید را به طور مستقیم به طور هیدرو کربن ها وابسته دانست. پلی آمیدها به طور کلی دارای دو دسته بندی هستند که این دو دسته بندی آلیفاتیک و آروماتیک می باشد.

 

استعلام قیمت و خرید ورق پلی اتیلن در فروشگاه پکیلون

 

شباهت های پلی آمید PA و پلی ایمید PI

پلی آمید و پلی ایمید در عین شباهت های ظاهری که با هم دارند خواص مکانیکی و ساختار شیمیایی کاملا متفاوتی دارند. و همین موضوع باعث شده تا در کاربرد نیز با هم فرق داشته باشند. پلی ایمید ها دارای مقاومت بالایی در برابر محلول های شیمیایی هستند. و پایداری ابعادی بسیار بالایی در برابر حرارت های شدیدی دارند. نوع خاصی از پلی ایمید که به آن CPI گفته می شود دارای شاختص بسیار پایینی از رنگ زرد بوده و از شفافیت بسیار خوبی برخوردار است.

در صنعت تولید پلی ایمید از موادی چون الیاف شیشه و مواد تقویت کننده گرافیتی به ساختار پلی ایمید اضافه می شوند. تا خلاء های موجود را پر کنند و ساختاری قوی تر و مستحکم تر به رزین های پلی ایمید بدهند. بنابراین مقاومت پلی ایمید در عین کم بودن وزن این ماده افزایش پیدا خواهد کرد. به همین دلیل از پلی ایمید در صنایع مختلف به جای فولاد و فلزات قدیمی استفاده می شود. این موضوع به ویژه در صنعت هوا فضا مورد توجه بسیار می باشد.

 

پلی اتیلن PE دربرابر پلی اورتان PU؛ تفاوت‌هایی که لازم است بدانید

 

نتیجه گیری در مورد پلی آمید PA و پلی ایمید PI

پلی ایمید ماده ای شفاف و با نقطه ذوب بسیار بالا می باشد. این ماده در واقع دارای پایداری بالا در محدوده دمایی منفی ۲۷۰ درجه سانتیگراد تا ۳۰۰ درجه سانتیگراد می باشد. و در مواد خاص این محدوده تا ۳۵۰ درجه سانتیگراد نیز افزایش پیدا می کند. در حالی که محدوده دمایی پلی آمید نهایتا تا ۲۰۰ درجه سانتیگراد است. پلی ایمید دارای خاصیت بازدارندگی آتش بوده و از خشکی و سفتی بالایی برخوردار است. این ماده عایق بسیار خوبی در برابر جریان برق می باشد و انبساط حرارتی آن بسیار ناچیز است.

بهره مندی از وزن سبک در عین استحکام موجب شده از پلی ایمید و پلی آمید در صنایع مختلف استفاده های فراوانی شود. با این حال کاربرد پلی ایمید کاربردی سنگین تر و حرفه ای تر از پلی آمید می باشد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط