حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

آموزش آببندی اتصالات پلاستیکی پلی اتیلن

چطور اتصالات پلی اتیلن را آب بندی کنیم؟

زمان مطالعه: 3 دقیقه
زمان مطالعه: 3 دقیقه

چطور اتصالات پلی اتیلن را آب بندی کنیم؟

آب بندی اتصالات پلیمری یکی از مهمترین پارت های اجرای صحیح این نوع اتصالات می باشد. روز به روز کاربرد اتصالات پلی اتیلن در حوزه های مختلف صنعت از جمله کشاورزی، ساخت و ساز، سیستم های گازکشی و حوزه های صنعتی بیشر می شود. چنانچه اتصالات پلیمری به درستی آب بند نشوند احتمال هدر رفت سیالات و بالا رفتن بی مورد هزینه ها وجود خواهد داشت. همچنین ممکن است خسارات زیادی برای شما به بار آید و ایمنی سیستم تحت خطر قرار گیرد. این اتصالات از نوع رزوه ای هستند و دارای انوع مختلفی از جمله اتصالات پیچی و سایر انواع دیگر می باشند. در ادامه‌ی این مقاله از سایت پکیلون قصد داریم شیوه صحیح آب بندی اتصالات پلی اتیلن را مورد بررسی قرار دهیم بنابراین با ما همراه باشید.

نکات مهم در آب بندی اتصالات پلی اتیلن

برای این کار پیش از هر چیز باید در مورد سالم بودن رزوه ها مطمئن شد. چنانچه رزوه ها دارای اشکال فنی و نقص باشند مطمئنا نتیجه ای که توقع دارید حاصل نخواهد شد. در کنار حصول اطمینان از سالم بودن رزوه ها باید شیوه درست استفاده از نوار تفلون را نیز بدانید. نوار تفلون مورد استفاده شما باید دارای استانداردهای لازم باشد. بهره مندی از ضخامت استاندارد و کیفیت مناسب از جمله نکاتی ست که در انتخاب نوار تفلون باید به آن دقت کنید. آب بندی کردن این اتصالات کار سختی نیست و بی شک می توانید آن را به تنها  انجام دهید. راستی برای استعلام قیمت به روز میلگرد پلی اتیلن میتوانید با مشاوران پکیلون تماس بگیرید.

مراحل آب بندی کردن اتصالات پلی اتیلن

بعد از اینکه از سلامت رزوه ها اطمینان حاصل نمودید باید اقدام به پیچیدن نوار تفلون از اولین رزوه به سمت انتها نمایید. دقت داشته باشید که این پیچش باید حتما در جهت عقربه های ساعت باشد. و با دقت صورت پذیرد. اینکه نوار تفلون را باید با چه تعداد دور روی رزوه بپیچید بستگی به سایز اتصالات پلی اتیلن دارد و می تواند برای سایزهای مختلف تعداد دورهای متفاوتی داشه باشد. مطمئنا اتصالاتی که دارای قطر بزرگتری هستند به مقدار بیشتری از نوار تفلون احتیاج خواهند داشت.

نکته ی مهمی که در پیچیدن نوار تفلون به دور رزوه ها وجود دارد این است که باید رزوه آخر را خالی بگذارید و نوار را به دور آن نپیچید. بنابراین پیش از اینکه به دور آخر برسید نوار را با استفاده از قیچی برش دهید. سپس باید رزوه های داخلی را مورد بررسی قرار دهید و از سلامت آن ها اطمینان حاصل کنید. برای بستن رزوه ها داشته باشید که این کار را به آرامی انجام دهید تا از فیکس شدن کامل آن مطمئن شوید.

از آنجایی که این اتصالات در سیستم های آبیاری تحت فشار قطره ای، سیستم های لوله کشی ساختمان ها و تاسیسات کاربرد فراوانی دارند بسیار مهم است که برای جلوگیری از هدر رفت آب، آب بندی آن ها به درستی صورت پذیرد.

جالب است بدانید: نوارهای تفلون که برای آببندی در اتصالات استفاده می شود هم جنس با میلگرد و ورق تفلون PTFE می باشد که مشخصات ضد اسید بودن و مقاومت حرارتی را دارد.

نقش بوشینگ و اورینگ در آب بندی اتصالات پلی اتیلن پیچی

اتصالات پیچی پلی اتیلن از قطعه های مختلفی تشکیل شده اند. این قطعه ها شامل اسپلیت، بوشینگ، اورینگ و بدنه و سرپیچ می باشند. نکته ی مهمی که در مورد آب بندی اتصالات پیچی پلی اتیلن وجود دارد این است که احتیاج به چسب، نوار تفلون، جوشکاری یا سایر روش های دیگر نمی باشد و با استفاده از چند قطعه می توان این آب بندی را به سادگی انجام داد.

یکی از قطعه هایی که در آب بندی اتصالات پلی اتیلن نقش مهمی ایفا می کند قطعه بوشینگ می باشد. بوشینگ قطعه ای از جنس پلی اتیلن می باشد. و بخش از این اتصال است که در بین اسپلیت و اورینگ واقع می شود. بوشینگ زمانی که وارد اتصال می شود فشاری مضاعف روی اورینگ وارد می کند. و به موجب این فشار آب بندی اصولی در اتصال پیچی پلی اتیلن صورت می پذیرد.

و اما اورینگ نیز یکی از قطعات کاربردی در آب بندی اتصالات پیچی پلی اتیلن است. که یک حلقه از جنس لاستیک می باشد. و در آب بندی اتصال پلی اتیلنی نقش مهمی دارد. این قطعه در واقع روی لوله پلی اتیلن قرار می گیرد. و به دلیل بهره مندی از انعطاف و مقاومت بالا در برابر فشار می تواند. آب بندی اتصالات را مستحکم تر نماید. و جلوی نشت سیالات را خواهد گرفت. همانطور که می بینید. برای آب بندی اتصالات پیچ پلی اتیلن به نوار چسب و سایر تجهیزات جانبی نیازی نخواهد بود.

توجه: درصورتیکه قصد تراشکاری و ساخت قطعات آببندی مثل فیتینگ‌ها را دارید میتوانید از لوله پلی اتیلن PE به جای میله گرد پلی اتیلن توپر استفاده کنید. از جایی که از لحاظ مشخصات تفاوتی با همدیگر ندارند، پرتی و سوفاله‌ی کمتری را به همراه دارد.

نتیجه گیری

اتصالات پلی اتیلن چه از نوع پیچی و چه انواع دیگر باید به دستی آب بندی شوند. چنانچه آب بندی اتصالات پلی اتیلن به درستی اجرا نشود، احتمال اینکه میزان زیادی از سیالات در جریان لوله ها هدر روند بسیار بالا خواهد بود. بنابراین هزینه های پرداختی شما سر به فلک خواهد کشید. و از طرفی خسارت های جبران ناپذیری ممکن است. به سیستم وارد شود و ایمنی زیر سوال رود. بنابراین دقت داشته باشید که آب بندی این اتصالات، این مرحله مهم را از قلم نیاندازید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط