سبد خرید
0

No products in the cart.

Return To Shop
حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

بررسی تفاوت‌های میکرومتر و نانومتر برای اندازه‎گیری در مقیاس بسیار کوچک در پکیلون

رقابت در بالاترین دقت؛ تفاوت‌های میکرومتر و نانومتر

زمان مطالعه: 4 دقیقه
زمان مطالعه: 4 دقیقه

رقابت در بالاترین دقت؛ تفاوت‌های میکرومتر و نانومتر

واضح است که دنیای فناوری با سرعت بسیار بالایی در حال رشد است. این به این دلیل است که پیشرفت در فناوری به یک ضرورت حیاتی برای بقا تبدیل شده است. بنابراین، نیاز به ارتقا و اصلاح سیستم‌ها و فرآیندهای قدیمی ما برای استفاده بهتر به یک وظیفه بسیار مهم تبدیل شده است. یکی از راه‌های انجام این کار، تغییر آن‌ها به نسخه‌های جدید یا نسخه‌های بهتر از نسخه‌های قدیمی است.

این کار را می‌توان با ارتقا یا حتی تبدیل ماشین‌ها، فرآیندها، تجهیزات قدیمی و همچنین سایر سیستم‌ها به دستگاه‌های جدید انجام داد. این کار را می‌توان با استفاده از فناوری نانو انجام داد. این فناوری بسیار خوب است زیرا به ما امکان می‌دهد انواع مختلفی از مواد را ایجاد کنیم که خواص منحصر به فرد زیادی دارند. یکی از این مواد نانومتر نام دارد که یک واحد اندازه گیری برای اندازه گیری طول است. به اندازه اتم‌ها و ذرات اشاره دارد. از نانوتکنولوژی با نام نانو مترولوژی نیز یاد می‌شود.

 

استعلام قیمت و خرید مستقیم میلگرد تفلون خالص پی تی اف ای PTFE از وارد کننده

 

تفاوت بین میکرومتر و نانومتر

از نانومتر برای اندازه گیری طول استفاده می‌شود. به اندازه اتم‌ها و ذرات اشاره دارد. اندازه‌گیری‌ها در نانومتر معمولاً با امواج نور، صدا، گرما یا فشار اندازه‌گیری می‌شوند. آنها همچنین می‌توانند با استفاده از تشعشعاتی که امواج رادیویی نامیده می‌شوند اندازه گیری شوند. از نظر اندازه ذرات، واحدهای دیگری نیز وجود دارند که مورد استفاده قرار می‌گیرند. یکی از آنها میکرومتر است که برای اندازه گیری اجسام یا ذرات کوچک استفاده می‌شود.

واحد دیگری که برای اندازه گیری اجسام یا ذرات کوچک استفاده می‌شود، نانومتر است که به عنوان واحد نانو نیز شناخته می‌شود. میکرو یا نانو پیشوندی است که برای توصیف واحد اندازه گیری در فناوری نانو استفاده می‌شود. اما تفاوت میکرومتر و نانومتر چیست؟ در این مقاله به تفصیل به بررسی این دو اصطلاح می‌پردازیم. ما نگاهی به شباهت‌ها و تفاوت‌های بین این دو اصطلاح و همچنین کاربرد آنها خواهیم داشت.

میکرومتر چیست؟ 

میکرومتر واحد اندازه گیری است که برای تعیین طول یک میلیونم متر استفاده می‌شود. برابر با ۰.۰۰۱ میلی متر یا ۰.۰۰۰۰۰۱ متر است. پیشوند “میکرو” در میکرومتر به معنای “کوچک” است میکرومتر به عنوان واحدی برای توصیف اندازه یا طول و نه فقط اندازه گیری وزن که در مورد میلی متر (میلی متر) بود، نامیده می‌شود. میکرومتر معمولاً با نماد mc، ue، uM و غیره نشان داده می‌شود. جهت خرید ویا مشاهده قیمت انواع میکرومتر روی عبارت رنگی کلیک کنید.

 

تفاوت‌های میکرومتر و نانومتر برای اندازه‎گیری در مقیاس نانو و میکرو

 

نانومتر چیست؟

نانومتر واحدی است که اندازه‌های کوچکی را که بر حسب هزارم و میلیونیم قسمت در میلیون (ppm) (یا قسمت در میلیارد) اندازه گیری می‌شود، اندازه گیری می‌کند. این اصطلاح توسط دیمیتری مندلیف که در سال ۱۸۷۳ این اصطلاح را برای نظریه اتمی خود پیشنهاد کرد، ابداع شد. او تحقیقات گسترده‌ای در مورد آن انجام داده بود و مقاله‌ای در مورد آن با عنوان “اصول جدید ترکیب شیمیایی” منتشر کرده بود که در مجله فیزیک چاپ شد. او در این مقاله اصطلاح «نانو» را پیشنهاد کرد که در یونانی به معنای «کوچک» است.

نانومتر معمولاً با نماد nm نشان داده می‌شود. نانومتر در صنایع مختلف مانند نیمه هادی‌ها، الکترونیک، تحقیقات شیمیایی و بیولوژیکی، علوم پزشکی و غیره استفاده می‌شود. نانومترها همچنین برای اندازه‌گیری اندازه مواد خاصی استفاده می‌شوند که در دستگاه‌هایی مانند مدارهای مجتمع، کامپیوترها و ترانزیستورها استفاده می‌شوند.

 

 

میکرومتر و نانومتر چگونه به هم مرتبط هستند؟ 

میکرومتر و نانومتر هر دو پیشوندهایی هستند که برای توصیف واحد اندازه‌گیری در فناوری نانو استفاده می‌شوند. پیشوند میکرومتر از کلمه یونانی mikros به معنای کوچک گرفته شده است. این یک واحد طول است، اما می‌توان از آن برای توصیف اندازه‌گیری استفاده کرد که به اجسام کوچک مانند اتم‌ها یا مولکول‌ها اشاره دارد. از طرف دیگر نانومتر از کلمه یونانی nanos به معنای “کوتوله” گرفته شده است.

این دو عبارت را می‌توان برای طیف گسترده‌ای از اندازه‌گیری‌ها به کار برد و می‌توان آنها را به جای هم استفاده کرد. با این حال، آنها اغلب با هم در زمینه فناوری نانو استفاده می‌شوند. به عنوان مثال، اگر بخواهیم اندازه یک جسم را با میکرومتر اندازه گیری کنیم، باید آن را بر ۱۰۰۰۰۰ یا ۱۰-۶ تقسیم کنیم تا طول آن را بفهمیم. به همین ترتیب، اگر بخواهیم اندازه یک جسم را با استفاده از نانومتر اندازه گیری کنیم، آن را بر ۱ میلیارد یا ۱۰-۹ تقسیم می‌کنیم تا طول آن را بفهمیم.

کاربرد اصلی میکرون و نانومتر در فناوری نانو است. نانوتکنولوژی فناوری جدیدی است که شامل دستکاری ماده در مقیاس‌های بسیار کوچک (کمتر از ۱۰۰ نانومتر) می‌شود. تمرکز اصلی این فناوری بر روی توسعه روش‌هایی برای ساخت دستگاه‌های کوچک با ساختارهای ریز است که می‌توانند به عنوان بلوک ساختمانی برای سازه‌های مصنوعی با ویژگی‌های جدید (مانند دیودهای ساطع کننده نور) عمل کنند.

نانوتکنولوژی

نانوتکنولوژی همچنین می‌تواند در بسیاری از زمینه‌های دیگر مانند مهندسی کامپیوتر و شیمی استفاده شود، جایی که کاربردهایی مانند ایجاد رایانه‌های نوری پیشرفته دارد که از دیودهای ساطع نور بسیار کوچک (LED) برای ایجاد کانال‌های انتقال داده بین مدارهای الکترونیکی استفاده می‌کنند. همچنین می‌تواند در زیست شناسی و پزشکی استفاده شود، جایی که می‌تواند کاربردهایی مانند اندازه گیری اندازه کوچک مولکول‌های زیستی داشته باشد.

تفاوت‌های میکرومتر و نانومتر در چیست؟ 

اگرچه هر دو اصطلاح برای توصیف یک واحد اندازه‌گیری استفاده می‌شود، میکرون و نانومتر معادل نیستند. در واقع، تفاوت زیادی بین آنها وجود دارد. بیایید تفاوت بین میکرومتر و نانومتر را با جزئیات بررسی کنیم: 

استفاده

میکرومتر ورنیه برای اندازه گیری دقیق قطعات صنعتی و نانومتر برای اندازه‌گیری ذرات بسیار کوچک استفاده می‌شود. میکرومتر به واحد اندازه گیری اطلاق می‌شود که ۱/۱۰۰۰۰۰۰ متر یا یک میلیونیم متر را اندازه می‌گیرد. نانومتر به واحد اندازه‌گیری اطلاق می‌شود که یک میلیاردم متر یا یک هزارمیلیونم متر را اندازه می‌گیرد.

تعاریف

میکرومتر یک واحد اندازه گیری است که یک میلیونم متر را اندازه می‌گیرد. به آن میکرون نیز می‌گویند. نانومتر واحد اندازه گیری است که یک میلیاردم متر یا یک هزارمیلیونم متر را اندازه می‌گیرد. میکرون از کلمه یونانی “μικρός” به معنای کوچک گرفته شده است. نانومتر از کلمه یونانی “νανος” به معنای نخ گرفته شده است.

کاربرد

میکرومتر برای اندازه گیری ذرات کوچک مانند گرد و غبار و سایر ذرات میکروسکوپی استفاده می‌شود. نانومتر برای اندازه گیری ذرات بسیار کوچک مانند اتم‌ها، مولکول‌ها و سایر ذرات زیر اتمی استفاده می‌شود.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط