سبد خرید
0
هیچ محصولی در سبدخرید نیست.
حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

تفاوت کاسه نمد و پکینگ

تفاوت کاسه نمد و پکینگ در ماشین آلات

زمان مطالعه: 2 دقیقه
زمان مطالعه: 2 دقیقه

تفاوت کاسه نمد و پکینگ در ماشین آلات

با وجود اینکه کاسه نمدها و پکینگ‌ها، هر دو کار آببندی و درزبندی را انجام میدهند اما برای خیلی از افراد سوال می شود که آیا این دو با هم دیگر تفاوت دارند؟  در چه مواقعی میتوانیم پکینگ را با کاسه نمد جایگزین کنیم؟ از در این مقاله قصد داریم کاسه نمد و پکینگ را با یکدیگر مقایسه کنیم تا ببینیم کدام قطعه جهت استفاده در ماشین‌آلات و دستگاه ها، مناسب‌تر و بهینه تر است.

کاسه نمد چیست؟

کاسه نمد که با نام آببند روغن شعاعی یا Radial Shaft Seal نیز معروف است، قطعه‌ای برای آببندی و درزگیری محل شفت دوار و یک محور ثابت، جهت جلوگیری از خروج سیالات و همچنین ورود گردوغبار استفاده می‌شود. معمولا هر دستگاهی که دارای یک محور چرخشی و اجزای وابسته باشد از کاسه نمد استفاده شده است. کاسه نمدها از فلزات، لاستیک و مواد گوناگون تولید می‌شود که هر مدل دارای خصوصیات گوناگون است. بعضی از کاسه نمدها در برابر سایش، بعضی در برابر حرارت و بعضی در برابر مواد شیمیایی مقاوم هستند.

کاسه نمد چگونه کار می کند؟

کاسه نمدها با داشتن یک لایه نازک، از خروج روغن از بین لبه‌ی آببند و شفت جلوگیری میکند که همین لبه‌ی کاسه نمد مانع از نشت روغن ویا ورود گردوغبار میشود. توجه داشته باشید که کاسه نمدها برای شرایط خشک ویا با فشار بالا پیشنهاد نمی شود.

جنس های پلیمری مورد استفاده در کاسه نمد

  • NBR
  • FKM
  • MVQ
  • ACM

در مورد پکینگ ها

پکینگ Seals هم نوعی آببند بشمار می‌آید که برای آببندی پیستون و گلویی پمپ‌ها وانواع جک‌ هیدرولیک و پنوماتیک استفاده می‌شود. پکینگ بسته به محل استفاده در جک‌ها، می‌تواند با لبه‌های داخلی ویا خارجی با عنوان چتری باشد. وقتی‌ که پکینگ دارای لبه‌ی خارجی باشد برای گلویی جک‌ها استفاده می‌شود و اگر دارای چتری داخلی باشد، در پیستون جک‌ها مناسب است. همچنین پکینگ‌ها بسته به نیاز، می‌تواند داری شیار روغن یک طرفه ویا دو طرفه باشد.

داخل پرانتز بگیم که پکینگ‌ های تزریقی و آماده به طور همزمان دارای دو لبه یا دو چتری هستند و این خود یکی از نقاط ضعف این مدل پکینگ‌ها محسوب می‌شود و باعث زود خراب شدن این قطعه می‌شود. ولی پکینگ‌هایی که به صورت تراشکاری شده با کمک ورق پلی اورتان PU تهیه می‌شوند باتوجه به محل قرارگیری، چتری داخل یا خارج قطعه طراحی و تراش داده می‌شود.

مقایسه مشخصات پکینگ و کاسه نمد

نتیجه گیری

این مقاله به پایان رسید و متوجه‌شدیم هر دوتای آنها مزیت‌‌هایی دارند که می‌توان آن را، بهتر از سایری دانست. به هرحال انتخاب نهایی بر عهده‌ی شما خواهد بود و این نکته را هم بدانید که هر کدام از این قطعات در خصوص آببندی شما را ناامید نخواهد گذاشت. درصورتیکه تصمیم به ساخت پکینگ جک گرفتید پیشنهاد میکنیم پکینگ‌های با جنس پلی اورتان آلمانی اصلی را انتخاب کنید تا در کنار بهترین آببندی، هزینه‌های باز و بست کردن دستگاه ‌‌‌های صنعتی خود را کاهش دهید‌.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط