سبد خرید
0
هیچ محصولی در سبدخرید نیست.
حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

معرفی انواع روغن های صنعتی و پلیمری در مجله پکیلون

روانکاری با طعم پلیمر؛ آشنایی با انواع روغن‌های پلیمری در پکیلون

زمان مطالعه: 5 دقیقه
زمان مطالعه: 5 دقیقه

روانکاری با طعم پلیمر؛ آشنایی با انواع روغن‌های پلیمری در پکیلون

روانکاری به کمک روغن‌ پلیمری در صنعت یکی از مهمترین فرآیندهایی است که با هدف کاهش استهلاک و افزایش عمر مفید قطعات و تجهیزات صورت می‌پذیرد. بدین منظور از روغن های روان کننده استفاده می شود؛ البته متریال‌هایی همچون میلگرد پلی آمید روغنی ویا ورق زلامید برای روانکاری نیازمند روغن نیستند و با الیاف خود روان کاری که دارد به صورت خودکار این عملیات بازدارنده را انجام می‌دهد. هدف از به کار بردن این روغن‌ها افزایش دوام و پایداری قطعات در حرارت های بالا می‌باشد. عملکرد بی نقص قطعات و دستگاه ها و جلوگیری از تولید صداهای ناهنجار به هنگام استفاده از دستگاه به موجب استفاده از روغن های روانکاری می باشد.

انواع روغن‌های پلیمری و کاربردهای آن

روغن موتور، روغن های روان کننده و روغن های صنعتی همگی از جمله روغن هایی هستند که از پلیمرها در آن ها به منظور اصلاح ویسکوزیته استفاده می شود. بنابراین غلظت روغن به حد ایده آلی خواهد رسید. برخی از روغن ها نیز دارای پایه پلیمری هستند. در این مطلب قصد داریم شما را با انواع روغن های پلیمری و کاربردهای آن ها آشنا کنیم پس در ادامه با ما همراه باشید.

روغن های صنعتی؛ روغن های مینرال و سینتتیک

روغن های صنعتی دارای دو نوع کلی هستند. این روغن ها می توانند گیاهی باشند و یا بر پایه نفت درست شده باشند که به آن ها روغن های پایه معدنی و روغن های سینتتیک گفته می شود. زمانی که ترکیبات شیمیایی به روغن های صنعتی (روغن پایه) اضافه می شود، مجموعه وسیع تری از انواع روغن ها ایجاد می شود. برخی از پلیمرها از لحاظ ساختاری شباهت زیادی به روغن های سینتتیک هستند.

کاربرد روغن های صنعتی چیست؟

از روغن های صنعتی برای روانکاری تجهیزات استفاده می شود. روانکاری تجهیزات موجب خواهد شد تا عمر مفید قطعات و تجهیزات بالا رود، راندمان دستگاه افزایش پیدا کند، صدای ناهنجار هنگام کار کردن دستگاه به حداقل برسد، استهلاک قطعه به حداقل برسد و عملکرد دستگاه در حرارت های بالا بهبود پیدا کند. از طرفی به موجب استفاده از این روغن ها می توان قدرت تجهیزات و دستگاه های صنعتی را ارتقا داد. بنابراین می توان به نوعی افزایش بهره وری را نیز در لیست کاربردهای روغن های صنعتی جای داد.

از دیگر کاربردهای روغن صنعتی می توان به انتقال حرارت، عایق الکتریکی، خارج نمودن حرارت از قطعات به واسطه فرو بردن آن ها در روغن و کاربرد آن در موتور جوش های صنعتی اشاره کرد. سیم پیچ موتور در سیستم های صنعتی نقطه ای ست که حرارت بالایی در آن ایجاد می شود، حرارت ایجاد شده در سیم پیچ به واسطه روغن از محیط خارج می‌شود.

 

خرید میلگرد پی‌تی‌اف‌ای ptfe برای ساخت رینگ آببندی از فروشگاه پکیلون

 

روغن موتور برای روغن پلیمری

روغن موتور برای بهبود عملکرد قطعات موتور و داشتن موتوری سالم الزامی ست. افزودنی هایی که به روغن موتور اضافه می شود نقش ویژه ای در عملکرد روغن موتور دارد. بخش قابل توجهی از این افزودنی ها از خانواده پلیمرها می باشند. در واقع از پلیمرها به عنوان بهبود دهنده و اصلاح کننده ویسکوزیته روغن موتور استفاده می شود. روغن ها با ساختار عادی خود دارای ویسکوزیته بهینه ای نیستند.

بنابراین از پلیمرها با جرم مولکولی بالا در ترکیب آن ها استفاده می شود تا ویسکوزیته اصلاح شود. EPDM، کوپلیمرهای استایرنی، کلتان و پلیمرهای اکرلیک از جمله این پلیمرها می باشند.

آشنایی با روغن پلیمری سیلیکون

از روغن سیلیکون به عنوان یک روان کننده در صنعت خودرو، کارخانجات صنعتی و دستگاه های ورزشی استفاده می شود. این محصول دارای گریدهای مختلف با ویسکوزیته های ۳۵۰ و ۱۰۰۰ بوده و نام اصلی آن پلی متیل سیلوکسان میباشد. روغن سیلیکون یک روغن شفاف و بی رنگ است و دارای ساختاری پلیمری است. روغن سیلیکون در دمای ۳۰۰ درجه دچار حریق می شود.

روغن در ساخت چرخدنده به کمک دستگاه هاب ویا فرزکاری با مدول

روغن سیلیکون با فرمول شیمیایی C2H8O2Si نشان از وجود پلیمر Si در این ترکیب دارد. پلیمر Si دارای پیوند های بسیار محکم بین سیلیسیم و اکسیژن می باشد و به همین دلیل پایداری حرارتی آن فوق العاده بالاست. این روغن دارای زنجیره ای تکرار شونده می باشد که در آن اتم های سیلیکون دارای دو اتصال بر پایه کربن هستند.

روغن سیلیکون در قیاس با روغن های هیدروکربنی دارای تراکم بسیار بالایی می باشد و در برابر تنش، هیدرولیز و اکسیداسیون بسیار مقاوم می باشد. این روغن یک عایق الکتریکی عالی بوده و با افزودن گروه های فنیل، وینیل و اپوکسید می توان پلیمر ویژه ای از آن تولید کرد. این روغن پلیمری غیر قابل اشتعال می باشد و کاملا ایمن است.

کاربرد روغن پلیمری سیلیکون چیست؟

روغن سیلیکون به عنوان روان کننده در صنایع مختلف دارای کاربرد می باشد. در صنایع غذایی، تجهیزات ورزشی، صنعت خودروسازی و تعمیرات خودرو، بسته بندی مواد غذایی، تولید روکش کاغذی مواد غذایی، بسته بندی های نگهداری مواد غذایی، تولید پمپ پخش بخار نفتی در صنعت پتروشیمی، تولید بطری و کنسرویجات مواد غذایی و واشر و مهر و موم ها از این روغن پلیمری استفاده می شود. خواص و کاربردهای روغن سیلیکون با توجه به تغییرات ویسکوزیته این روغن متفاوت می باشد.

روغن پلیمری سیلیکون در صنعت پزشکی در تولید روغن های درمان گرفتگی عضلانی و روغن های درمانی چشم دارای کاربرد بوده و در عمل لیزیک چشم برای انتقال آب سطح شبکیه و ایجاد چسبندگی سطح شبکیه با سطح رنگدانه های چشم استفاده می شود. این روغن در تولید محصولات آرایشی بهداشتی نیز کاربردهای زیادی دارد و در پمادهای مراقبت از پوست و درخشش پوست و مو استفاده می شود.

روغن پلیمری سیلیکون

روغن پلیمری سیلیکون دارای ثبات دمایی بسیار خوبی بوده و قابلیت انتقال حرارت در آن به طور ویژه ای دیده می شود. به همین دلیل از آن در آزمایشگاه های صنعتی برای گرم کردن حمام های آزمایشگاهی استفاده می شود. کاربرد دیگر این روغن پلیمری استفاده از آن به عنوان مبرد در یخچال می باشد.

در صنعت هوافضا نیز از روغن پلیمری سیلیکون استفاده می شود. این روغن می تواند نقش خنک کننده رادیاتور ماژول فضایی را بازی کند. و از داغ شدن بیش از حد آن جلوگیری نماید. این روغن پلیمری در تولید فرآورده های فوم پلی یورتان نیز دارای کاربرد می باشد. استفاده از روغن سیلیکون به عنوان روغن پخت و پز در صنایع غذایی. به منظور جلوگیری از کف کردن زیاد روغن سرخ کردنی نیز رواج دارد.

نتیجه گیری در باب روغن‌ پلیمری

روغن های پلیمری از جمله روغن های صنعتی هستند که با اهداف خاصی مورد استفاده قرار می گیرند. روانکاری، افزایش راندمان، کاهش استهلاک، افزایش قدرت دستگاه، انتقال حرارت، کاهش صدای قطعات و کاهش هزینه های سرسام آور نگهداری و تعمیرات از جمله اهدافی ست که استفاده از روغن های صنعتی به دنبال دارد. به منظور اصلاح ویسکوزیته روغن های صنعتی از ترکیبات پلیمری در آن ها استفاده می شود.

پلیمرها یک عایق عالی در برابر حرارت هستند و به موجب این اقدام خاصیت انتقال حرارتی و خنک کنندگی روغن. در سیستم های صنعتی و هیدرولیکی بیشتر خواهد شد. در این مطلب از پکیلون شما را با انواع روغن های پلیمری و کاربرد آن ها آشنا کردیم. همانطور که گفته شد روغن های صنعتی، روغن روان کننده، گریس، روغن سیلیکون و روغن موتور. از جمله روغن هایی هستند. که در طیف روغن های پلیمری به شمار می روند و کاربردهای زیادی در صنعت دارند. شما می‌توانید در هر کجای ایران که هستید با کنار زدن واسطه‌ها و بدون در نظر گرفتن مرزهای جغرافیایی اقدام به کسب اطلاعات بیشتر و خرید انواع متریال‌های صنعتی از سایت پکیلون pakilon.com فرمایید.

 

مطالب پیشنهادی:

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط