سبد خرید
0
هیچ محصولی در سبدخرید نیست.
حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

آشنایی با کاربردهای لوله GRP در سایت پکیلون

کاربرد لوله جی‌آرپیGRP در آبیاری صنعتی چیست؟

زمان مطالعه: 3 دقیقه
زمان مطالعه: 3 دقیقه

کاربرد لوله جی‌آرپیGRP در آبیاری صنعتی چیست؟

یکی از محصولاتی که امروزه کاربرد بسیاری زیادی در صنعت دارد، لوله های جی آر پی است. این لوله ها توانسته اند همچون بوشن پلی‌اتیلن ویا شمش پلی اتیلن به آرامی جایگزین فولاد در بخش‌های مختلفی همچون خدمات توزیع آب و فاضلاب شوند. لوله های GRP یا لوله های فایبر گلاس در واقع  لوله های پلاستیکی تقویت شده شیشه ای متشکل از یک ماتریس پلیمری هستند که با الیاف شیشه تقویت شده اند. در این مقاله سایت پکیلون قصد دارد به بررسی کاربردهای لوله جی آر پی GRP یا Glassfiber Reinforced Pipe، بپردازد.

لوله جی آر پی GRP چیست؟

یکی از مهم ترین کاربردهای کامپوزیت در صنایع، تولید لوله های فایبرگلاس یا GRP است. لوله جی آر پی یا GRP که از انواع لوله ترموستینگ می باشد دارای مزایای متعددی اعم از مقاومت مکانیکی بالا می باشد. لوله GRP مخفف کلمات Glassfiber Reinforced Plastic Pipe و یا به عبارت دیگر مخفف لوله های پلاستیکی مسلح شده با الیاف فایبر گلاس و شیشه می باشد. لوله‌های جی آر پی (GRP) از ترکیبات مختلف فیبر شیشه، رزین پلی استر ترموست و ماسه تشکیل شده اند. لوله جی آر پی GRP.

ساخت این لوله ها براساس فرایند الیاف پیچی بر روی یک قالب متغیر می‌باشد. این فرآیند امکان استفاده از الیاف پیوسته شیشه را در پیرامون لوله به همراه الیاف بریده شده ناپیوسته (Chop) که در جهات مختلف در ترکیب لوله قرار می گیرند فراهم می‌آورد. لوله FRP یا Fiberglass Reinforced Pipe، لوله های سبک و مقاوم در برابر خوردگی می باشند و از استحکام بالایی برخوردار هستند. این لوله ها از کامپوزیت های پلاستیکی پیشرفته تولید می گردد و کاربردهای بسیار متنوعی در صنایع مختلف دارند.

ساختار لوله FRP از یک بستر رزینی تشکیل شده است که با الیاف شیشه تقویت شده باشد. این نوع لوله در کتاب ها و استانداردها با واژه GRP یا RTRP نیز شناخته می شوند. این لوله ها از الیافی همچون کربن، شیشه، آرامید، بازالت، که نقش تأمین سختی و مقاومت و رزین که می تواند از انواع مختلف اپوکسی، وینیل استر یا پلی استر نقش چسبندگی بین الیاف و عملکرد یکپارچه آنها با سطح را بر عهده گیرد ساخته شده اند. الیاف کربن سختی ای در حدود سختی فولاد و مقاومتی تا حدود ۱۰ برابر فولاد را دارا می باشد و پر مصرف ترین نوع الیاف در زمینه مقاوم سازی محسوب می شوند.

روش تولید لوله جی آر پی GRP

سیم پیچ هلیکال (فیلامان پیچی) روش اصلی تولید و استفاده از لوله های GRP است. الیاف شیشه یک الگوی پیچشی پیچ خورده در لوله ایجاد می کند. تأسیسات اولیه شامل یک ایستگاه کاربردی خطوط هوایی، یک ماشین سیم پیچ، یک ایستگاه پخت، یک دستگاه تخلیه کننده، یک ایستگاه اتمام، یک ایستگاه تست و یک ایستگاه اعزام می باشد. این لوله ها در هنگام تولید به دو صورت تقسیم می شوند: لوله جی آر پی GRP.

  • فایبرگلاس ناپیوسته
  • فایبرگلاس پیوسته

لوله های جی آر پی ناپیوسته به لوله هایی اطلاق می شود که برای تولید آنها از الیاف شیشه، رزین و ماسه سیلیسی بر روی یک قالب فلزی دوار با ابعاد هندسی مشخص پیچیده می شود. کلمه ناپیوسته به این مفهوم است که لوله تنها به اندازه طول قالب تولید گشته و تولید لوله پیوسته نمی باشد. ویژگی این روش تولید در این است که می توان با افزایش میزان مواد مصرفی، لوله هایی با قابلیت تحمل فشار بالا تولید نمود. لوله جی آر پی GRP.

لوله جی آر پی پیوسته به لوله هایی گفته می شود که برای تولید آنها از یک قالب فلزی متغیر و سیستم الیاف پیچی پیشرفته استفاده می گردد. در این سیستم لوله های GRP در طول های دلخواه و به صورت پیوسته و ممتد تولید شده و محدودیت طولی در آن ها وجود ندارد. اهمیت این روش در سرعت تولید و امکان ساخت لوله با طول های دلخواه بوده و می توان لوله هایی با سفتی حلقوی بالا تولید نمود.

مهم ترین کاربردهای لوله جی آر پی GRP

  • انتقال آب
  • سیستم های فاضلاب
  • انتقال مایعات خورنده مانند اسید ها و باز ها
  • سیستم های مکش آب دریا برای پالایشگاه ها و پتروشیمی ها
  • شبکه های آتش نشانی
  • خطوط زیر دریا
  • سیستم های آبیاری و زهکشی
  • انتقال سیالات شیمیایی در دماهای مختلف تا ۱۶۰ درجه سانتیگراد

 

مقاله پیشنهادی: بهترین سد در مقابله با بحران هدر رفت آب در صنعت کشاورزی

 

لوله جی آر پی یا GRP از انواع لوله ترموستینگ می باشد. لوله GRP مخفف کلمات Glassfiber Reinforced Plastic Pipe و یا به عبارت دیگر مخفف لوله های پلاستیکی مسلح شده با الیاف فایبر گلاس و شیشه می باشد. این لوله ها کاربردهای زیادی دارند؛ همچون: شبکه های آتش نشانی، انتقال انواع مایعات و… برای هرگونه اطلاعات بیشتر درباره ی لوله جی آر پی GRP می‌توانید به مجله سایت پکیلون pakilon مراجعه کنید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط