سبد خرید
0
هیچ محصولی در سبدخرید نیست.
حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

دلایل شکستگی مته های ته کونیک و ته گرد معمولی و کبالت

۷ دلیل شکسته شدن مته ها که باید قبل از سوراخکاری باید بدانید

زمان مطالعه: 2 دقیقه
زمان مطالعه: 2 دقیقه

۷ دلیل شکسته شدن مته ها که باید قبل از سوراخکاری باید بدانید

حتما بارها برایتان پیش آمده که در حین سوراخ‌کاری، مته شما بشکند. حتی ممکن است مته شکسته شده در قطعه کار شما گیر کرده و مشکل ساز شود. در این مقاله قصد داریم تا دلایل شکستن مته را به شما معرفی کنیم. با ما در سایت پکیلون همراه باشید.

با مته های شکسته چیکار کنیم؟

مهم ترین دلایل شکستن مته

قبل از اینکه به بررسی دلایل شکستن مته ها بپردازیم. باید قبل از خرید مته توجه داشته باشید چه مته ای برای چه جنسی تهیه میکنید. مثلا برای آهن باید از جنس HSS ویا استیل از مته کبالت ویا برای یکسری از جنس ها باید از مته الماس استفاده کنید.

۱ – مته کند شده :

اگر مته شما کند شده باشد، نمی‌تواند از روی قطعه بار برداری کند. حال اگر فشار مته را بر روی قطعه کار افزایش دهید، به احتمال خیلی زیاد مته شما شکسته می‌شود. پس همواره مته‌های خود را تیز نگه دارید.

۲ – درست جا نرفتن مته در اسپیندل :

اگر مته شما به درستی در اسپیندل جا نرفته باشد احتمال شکستن مته وجود دارد. در نتیجه حتما بررسی کنید که مته شما به درستی در اسپیندل جا رفته باشد مخصوصا اگر از مته‌های ریز استفاده می‌کنید.

۳ – سرعت اسپیندل :

اگر از مته‌های بزرگ استفاده می‌کنید لازم است تا سرعت اسپیندل را کاهش دهید. به خصوص اگر جنس قطعه کار شما سخت باشد. برای سوراخ‌کاری با قطر بزرگ در قطعات سختی چون استیل لازم است تا دور اسپیندل را کاهش دهید.

استعلام قیمت و خرید ورق پلی آمید ۶G از سایت پکیلون

۴ – فیکس نشدن قطعه کار :

در خیلی از موارد پیش می‌آید که قطعه کار در نگهدارنده دستگاه به درستی چفت نشده باشد و در حین کار حرکت کند. حرکت طولی و عرضی قطعه کار در حین سوراخ‌کاری منجر به شکستن فرز خواهد شد و به احتمال بسیار زیاد، قطعه کار شما را از بین خواهد برد.

۵ – استفاده نکردن از آب صابون :

همانطور که می‌دانید اصطکاک زیادی بین قطعه کار و مته در حین سوراخ کاری وجود دارد. این اصطکاک بالا باعث داغ شدن مته و قطعه کار شده و نه تنها باعث کم شدن عمر مته می‌گردد بلکه کیفیت قطعه کار را نیز کاهش می‌دهد. در نتیجه پس از چند بار استفاده شاهد شکستن مته خواهید بود. پس همواره از آب صابون در حین سوراخ‌کاری استفاده نمایید.

۶ – بالا بودن سرعت پیشروی :

اگر سرعت پیشروی مته را زیاد کنید و فشار مته بر روی قطعه کار را از حد معمول بالاتر ببرید، نه تنها احتمال شکستن مته وجود دارد بلکه سوراخ ایجاد شده تلورانس زیادی پیدا می‌کند.

۷ – مته درست تیز نشده :

اگر مته شما با رعایت اندازه‌ها و زوایا تیز نشده باشد، ممکن است مته شما به کلی شکسته شود و یا نوک مته خرد شود. اگر هیچ یک از این موارد هم اتفاق نیفتد، سوراخ ایجاد شده بزرگتر از اندازه مته خواهد شد.

موارد بالا علل شایعی بود که باعث شکستن مته در حین عملیات می‌شود. با رعایت این موارد تا حد بسیار زیادی از شکسته شدن مته‌های خود جلوگیری خواهید کرد.

بعد از شکستن مته‌ها باید بدانید که چکار انجام بدید. بهتون پیشنهاد میکنم آموزش تیز کردن مته های فولادی رو مطالعه کنید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط