سلام و درود خدمت همراهان دوستداشتنی وب سایت پکیلون؛ خب بدون مقدمه بریم در مورد موضوع خودمون حرف بزنیم. تفلون های صنعتی نسبت به فلزات دارای مزایای زیادی می باشد که در این مقاله می خواهیم شما را با این مزایا آشنا کنیم. واژه تفلون از ریشه انعطاف پذیر گرفته شده و به ماده ای گفته می شود که به سادگی قابلیت انعطاف و شکل دهی را دارد و در صنایع مختلفی قابل استفاده است. همین ویژگی تفلون ها توام با دیگر مزایای مختلف آن ، سبب شده تا به یک ماده اولیه خیلی مفید برای بسیاری از صنایع مختلف تبدیل شود. بر همین اساس سعی داریم شما را به صورت کلی با مزایای تفلون های صنعتی نسبت به فلزات آشنا کنیم.
مقدمه ای بر تاریخچهی تفلون های صنعتی
تفلون ها، پلاستیک هایی هستند که از مواد اولیه طبیعی یا بعضا مصنوعی تهیه میشوند، تفلون هایی که از مواد اولیه صنعتی تهیه می شوند، پلیمر مصنوعی نام دارند. تفلون های مصنوعی پیوند ها و زنجیره هایی بسیار طولانی از مواد پلیمری می باشند و از پلیمرهای طبیعی موجود در طبیعت طولانی تر هستند. همین مزیت سبب سبک و منعطف شدن تفلون های مصنوعی و طبیعی می شود و این یکی از مزایای تفلون صنعتی نسبت به فلزات بحساب می آید.
جان وسلی هایت اولین دانشمندی بود که در سال ۱۸۶۹ اولین پلیمرهای مصنوعی را کشف کرد. این کشف تغییری بزرگ در صنعت ایجاد کرد. هم چنین در سال ۱۹۰۷ نیز لئو بیک لند اولین پلیمر کاملا مصنوعی را اختراع و معرفی کرد. پس از این اختراع، کمپانی های مختلف سرمایه های کلانی را در جهت تولید پلیمر های جدیدتر و پیچیده تر انجام دادند. با آغاز جنگ جهانی دوم روند تولید پلاستیک سرعت بیشتری به خود گرفت و نهایتا صنعت های بیشتری به تولید پلاستیک در کل جهان روی آوردند.
آغاز رقابت تفلون های پلاستیکی با فلزات در حدود دهه ۱۹۵۰ بود، در این سال ها تفلون ها و پلاستیک های فشرده در صنعت های مختلف جایگزین فلزات شدند. همچنین مزایای مختلفی مانند دوام بالا، انعطاف پذیری زیاد ، اطمینان خاطر، هزینه تولید کمتر، سرعت تولید بالا و غیره ، سبب شده تا تفلون ها به عنوان یک ماده موثر و قابل اعتماد در تولید قطعات مورد نیاز صنایع استفاده شود.
۴ برتری و مزایا به کار گیری تفلون های صنعتی نسبت به فلزات
در ادامه به سه مورد از مزایا ی تفلون های صنعتی نسبت به فلزات اشاره شده که برای استفاده در صنایع مختلف کاربرد دارند:
۱- انعطاف پذیری بالا هنگام طراحی
پلاستیک ها و پلیمر ها دارای ساختمان شیمیایی متفاوتی هستند، در حالت کلی همه مواد پلیمری بر خلاف مواد فلزی دارای انعطاف بالایی بوده و بیشتر در صنایعی کاربرد دارد که نیاز به طراحی ، بافت و هندسه دقیق تری دارند ، بنابراین طراحان و صاحبان صنایع تفلون ها را نسبت به فلزات ترجیح خواهند داد.
از مزایای اصلی پلیمر ها و تفلون ها نسبت به فلزات امکان قالب پذیری آسان آنها می باشد. بنابراین صاحبان صنایع در ساخت محصولات و قطعاتی که دارای شکل و الگوهای پیچیده هستند، پلاستیک فشرده و تفلون را نسبت به فلز ترجیح می دهند.
۲- قابلیت بازیافت تفلون ها
یکی دیگر از مزایای تفلون ها امکان بازیافت و استفاده دوباره آنها می باشد و هرچند که فلزات نیز قابلیت بازیافت را دارند، اما نسبت به تفلونها هزینه بیشتری را می طلبند. پلاستیک و تفلون های مصرف شده برای دفعات زیادی امکان ذوب شدن و شکل دهی دوباره را برای اس دارند که همین مزیت سبب کاهش چشمگیر هزینه های تولید کنندگان شده است.
اما قطعات فلزی بر خلاف پلاستیک ها و تفلون ها پس از استفاده باید دور ریخته شوند و یا با صرف هزینه های زیاد دوباره بازیافت شوند. اما به راحت می توان پلاستیک ها را بازیافت و مورد استفاده مجدد قرار داد. همین مزایای تفلون صنعتی نسبت به فلزات سبب کاهش زمان مورد نیاز جهت تولید مواد اولیه جدید شود.
۳- دارای ایمنی بالاتر
برای ساخت قطعات فلزی باید نکات ایمنی خاصی رعایت شود تا از خطرات و صدماتی که در ساخت قطعات فلزی است جلوگیری شود و یا به حداقل برسد. از طرف دیگر تفلون های صنعتی بدلیل جنس نرم و تراش آسانی که دارند ایمنی بالاتری دارند.
۴- اقتصادی بودن
گرانول پلیمرهای صنعتی و هزینه های تولید تفلون های صنعتی نسبت به فلزات ارازن ترند و همچنین با در نظر گرفتن حجم قطعات، وزن و قیمت تمام شدهی شمش های تفلونی نسبت به فلزات پایینتر در می آید که این مورد یکی از پر اهمیت ترین مزایا تفلون های صنعتی به حساب می آید.
این مقاله به زودی به روزرسانی خواهد شد…
همچنین بیشتر بخوانید:
- تفلون پلی آمید PA را ساده بشناسید.
- با تفلون پیک Peek چقدر آشنایی داری؟
- فرایند تولید غلطک های تفلونی ضدسایش
- همه چیز در مورد تفلون پلی اتیلن PE