سبد خرید
0
هیچ محصولی در سبدخرید نیست.
حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

ویژگی های عمده قالب گیری تزریقی پلیمرها چیست؟

روش قالب گیری تزریقی پلیمرها چه تاثیری بر کارکرد و ویژگی‌های آن می‌گذارد؟

زمان مطالعه: 4 دقیقه
زمان مطالعه: 4 دقیقه

روش قالب گیری تزریقی پلیمرها چه تاثیری بر کارکرد و ویژگی‌های آن می‌گذارد؟

موضوع این هفته مقاله پکیلون آشنایی با روش قالب گیری تزریقی پلیمرها می باشد. قالب‌گیری تزریقی روشی برای به دست آوردن محصولات قالب‌گیری شده از طریق تزریق مواد پلاستیکی مذاب در اثر حرارت به داخل قالب و سپس سرد کردن و جامد کردن آنها است. این روش برای تولید ورق پلی‌اتیلن و ساخت انبوه محصولات پلیمری، با اشکال پیچیده دیگر مناسب است و سهم زیادی در زمینه پردازش پلاستیک دارد. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با روش‌های قالب گیری پلیمر‌ها آشنا کنیم.

روش قالب گیری تزریقی پلیمرها

فرآیند قالب گیری تزریقی به ۶ مرحله اصلی تقسیم می شود.

  1. بستن
  2. تزریق
  3. مسکن
  4. خنک کننده
  5. باز شدن قالب
  6. حذف محصولات

فرآیند ادامه می یابد و محصولات را می توان با تکرار چرخه متوالی ساخت.

 دستگاه قالب گیری تزریقی

دستگاه قالب گیری تزریقی به ۲ واحد تقسیم می شود یعنی یک واحد گیره و یک واحد تزریق. 

عملکرد واحد گیره باز و بسته کردن قالب و بیرون ریختن محصولات است. ۲ نوع روش بستن وجود دارد که عبارتند از نوع ضامن و نوع مستقیم هیدرولیک که در آن قالب مستقیماً با یک سیلندر هیدرولیک باز و بسته می شود. عملکرد واحد تزریق عبارت است از ذوب پلاستیک توسط حرارت و سپس تزریق پلاستیک مذاب به داخل قالب. سپس پیچ چرخانده می شود تا پلاستیک وارد شده از قیف، ذوب شود و پلاستیک مذاب در جلوی پیچ جمع شود (که به آن اندازه گیری می گویند).

پس از انباشته شدن مقدار مورد نیاز پلاستیک مذاب، فرآیند تزریق خیره شده است. در حالی که پلاستیک مذاب در قالب جریان دارد، دستگاه سرعت حرکت پیچ یا سرعت تزریق را کنترل می کند. از طرف دیگر، پس از پر کردن حفره های پلاستیکی مذاب، فشار ساکن را کنترل می کند. موقعیت تغییر از کنترل سرعت به کنترل فشار در نقطه ای تنظیم می شود که موقعیت پیچ یا فشار تزریق به مقدار ثابت معینی می رسد.

قالب یک بلوک فلزی توخالی است که پلاستیک مذاب از یک شکل ثابت به داخل آن تزریق می شود. سوراخ های زیادی برای کنترل دما توسط آب گرم، روغن یا بخاری در بلوک ایجاد شده است. پلاستیک مذاب از طریق اسپرو به داخل قالب می‌ریزد و حفره‌ها را از طریق دونده و دروازه‌ها پر می‌کند. سپس، قالب پس از فرآیند خنک‌سازی باز می‌شود و میله اجکتور دستگاه قالب‌گیری تزریقی، صفحه اجکتور قالب را برای بیرون ریختن بیشتر قالب‌ها فشار می‌دهد. این روش قالب‌گیری شباهت زیادی به روش تولید با اکسترودر دارد که مجله پکیلون توضیحات کاملی درباره آن ارائه داده است.

قالب گیری

قالب گیری از یک اسپرو برای وارد کردن پلیمر مذاب، یک دونده برای هدایت آن به حفره ها و محصولات تشکیل شده است. از آنجایی که به دست آوردن تنها یک محصول با یک شات بسیار ناکارآمد است، یک قالب معمولاً به گونه‌ای طراحی می‌شود که دارای حفره‌های متعدد متصل به یک رانر باشد تا بتوان محصولات زیادی را با یک شات تولید کرد. اگر طول رانر تا هر حفره در این مورد متفاوت باشد، ممکن است حفره ها به طور همزمان پر نشوند، به طوری که ابعاد، ظاهر یا خواص قالب ها اغلب حفره به حفره متفاوت است. بنابراین رانر معمولاً طوری طراحی می شود که طول یکسانی از اسپرو تا هر حفره داشته باشد. جالب است بدانید یکی از محصولات پلیمری که هم به روش قالب گیری و هم به روش اکسترود تولید می‌شود میلگرد تفلون خشکه ABS می‌باشد. برای استعلام قیمت و موجودی این جنس میتوانید از فروشگاه پکیلون اقدام فرمایید.

استفاده از مواد بازفرآوری شده

اسپروها و رانرها در میان قالب گیری ها محصول نیستند. این بخش‌ها گاهی دور ریخته می‌شوند، اما در موارد دیگر دوباره آسیاب می‌شوند و مجدداً به عنوان مواد برای قالب‌گیری استفاده می‌شوند. این مواد را مواد بازفرآوری شده می نامند. مواد بازفرآوری شده صرفاً به عنوان مواد برای قالب‌گیری استفاده نمی‌شوند، بلکه معمولاً پس از اختلاط با گلوله‌های بکر مورد استفاده قرار می‌گیرند، زیرا به دلیل فرآیند قالب‌گیری اولیه، احتمال خراب شدن ویژگی‌های مختلف پلاستیک وجود دارد.

حداکثر حد مجاز برای نسبت مواد بازفرآوری شده حدود ۳۰ درصد است، زیرا نسبت بیش از حد مواد بازفرآوری شده ممکن است خواص اولیه پلاستیک مورد استفاده را از بین ببرد.

شرایط قالب گیری

شرایط قالب گیری به معنای دمای سیلندر، سرعت تزریق، دمای قالب و غیره است که در دستگاه قالب گیری برای به دست آوردن قالب های مورد نیاز تنظیم می شود و تعداد ترکیب شرایط بی شمار است. بسته به شرایط انتخاب شده، ظاهر، ابعاد و خواص مکانیکی محصولات قالب گیری شده به طور قابل توجهی تغییر می کند. بنابراین، برای انتخاب مناسب‌ترین شرایط قالب‌گیری، به فناوری و تجربه آزموده‌شده نیاز است. 

ویژگی های عمده قالب گیری تزریقی پلیمرها

استفاده خاص از ماشینکاری رهاسازی الکتریکی می تواند برجسته سازی قالب را بهبود بخشد. که از هر گونه مشکل احتمالی از منبع مواد دور نگه می دارد. با قالب گیری تزریقی، مدل های CAD به طورمستقیم به طبقه تولید که در آن پردازش قالب شروع می شود، ارسال می شود. به طور کلی، اگر جزئیات خاصی در مورد مواد وجود نداشته باشد، ما به مشتری پیشنهاد می کنیم از مواد موجود در انبار ما استفاده کند که سریعتر خواهد بود.

همچنین، چند گزینه تکمیل سطح در دسترس است. ایده‌آل برای مدل‌ها، این روش علاوه بر این یک استراتژی کوتاه مدت یا هم‌آفرینی داربست درخشان است، زیرا این قالب‌ها می‌توانند بخش‌های زیادی را تحویل دهند.

سخن آخر در باب قالب گیری تزریقی پلیمرها

قالب گیری تزریقی سریع یکی از مهم ترین تخصص‌ها است. برنامه ریزی قطعات پلاستیکی قابل قالب گیری به طور قابل اعتمادی برای اشکال قالب گیری تزریقی معمولی مهم بوده است. با این حال، به ویژه برای قطعاتی که قرار است RIM-تزریق سریع قالب گیری شوند، برای تضمین سرعت و کیفیت ثابت در طول مونتاژ مفید است. قالب گیری تزریق پلاستیک فرآیند تولید قطعات پلاستیکی است.

این روش برای تولید بسیاری از محصولات پلاستیکی مختلف، با نمونه‌هایی از اسباب‌بازی‌ها، مانند لگو، تا محصولات داخلی مانند صندلی و کارد و چنگال یکبار مصرف، محصولات مصرفی مانند جعبه‌های الکترونیکی، محصولات ساختمانی مانند شمع‌ها و محصولات لوله‌کشی لوله های پی وی سی استفاده می‌شود. گلوله ها یا گرانول های پلاستیکی ذوب می شوند و مواد مذاب/پلیمر به یک قالب فولادی ساخته شده تزریق می شود.

انواع مختلفی از مواد پلیمری وجود دارد که از نظر خواص زیربنایی متفاوت هستند و بنابراین برای کاربردهای مختلف مناسب هستند. تولید انبوه دقیق از طریق مواد با کیفیت بالا به راحتی با استفاده از قالب گیری تزریقی به دست می آید. ما بر اساس اطلاعاتی که ارائه می‌کنید، موادی را توصیه می‌کنیم که مطابق با نیازهای شما باشد. کارشناسان ما برای کمک به شما در اینجا هستند. قالب گیری تزریقی پلیمرها

 

مقاله پیشنهادی:

دوئل بزرگان نسوز؛ مقایسه تفلون کربن و تفلون خالص

چطور قطعات را با میکرومتر ورنیه، اندازه گیری کنیم؟

۵ کاربرد تخته کار پلی اتیلن که باید بشناسید؛ کاربرد و انواع تخته کار خانگی و صنعتی

راهنمای جامع خرید سنباده کاغذی؛ معرفی انواع و نکات مهم در کیفیت سنباده ها

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط