کاربرد میلگرد پلی اتیلن شاید آنقدرها که توقع داریم به چشم نیاید اما گر در زندگی روزمره تان دقیق شوید خواهید دید که این میلگردها تا چه حد در ساخت لوازم و وسایل اطراف ما نقش داشته اند. آنجاست که کاربرد وسیع این محصول را درک خواهید کرد.
اگر امکانش وجود داشت که محصول بهتری از شفت پلی اتیلن جایگزین آن شود یقینا صنعتگران و کاشفان عرصه پلیمرهای صنعتی تا کنون بارها این جایگزینی را انجام داده بودند. اما حقیقت این است که میلگرد پلیاتیلن پر مصرف ترین پلیمر در جهان است و هیچ پلیمر صنعتی به رغم بهتر بودن ویژگی های مکانیکی و شیمیایی نتوانسته روی دست آن بلند شود.
در دسترس بودن، مطلوب بودن ویژگی ها، تنوع در گریدها و اقتصادی بودن قیمت میلگرد پلیاتیلن از این محصول یک غول قدرتمند در عرصه های مختلف ساخته است. غولی که شاید بتوان آن را غول مرحله آخر دانست. اما این محصول بی نظیر چگونه تولید می شود؟ آیا از روش تولید میله گرد پلی اتیلن و مزایا و معایب آن خبر دارید؟ در ادامه با ما همراه باشید تا نکات جالبی را در این باره بررسی کنیم.
معرفی روش تولید میلگرد پلیاتیلن
قبل از اینکه به روش های تولید میلگرد پلیاتیلن بپردازیم بد نیست اساس و بنیاد تولید پلاستیک فشرده را بررسی کنیم. پلیاتیلن نوعی ترموپلاستیک معروف و محبوب است که معرف حضور همگان می باشد. این ماده از پلیمریزاسیون گاز پلیاتیلن حاصل می شود و در ابتدا ساختاری خمیری و گرمانرم دارد.
بالا بودن میزان چقرمگی، سختی عالی، نفوذ ناپذیری در برابر رطوبت، مقاومت در برابر سایش و خراش و پایداری ابعادی در برابر مواجهه با حرارت از ویژگی های اصلی این محصول است. اما آنچه که اکنون در ذهن شما چرخ می خورد سوالی با این مضمون می باشد که روش های تولید میلگرد پلیاتیلن چگونه است؟ دو روش اصلی برای این مورد به نام های روش قالبی و اکسترود وجود دارد که در ادامه به آن می پردازیم.
تولید میلگرد پلیاتیلن به روش اکسترود
روش تولید میلگرد پلی اتیلن شامل روش هایی چون قالب گیری و اکسترود می شود که هر کدام پروسه جداگانه ای دارد. در روش تولید میلگرد پلی اتیلن به شیوه اکسترود از پلیاتیلن با گرید HDPE استفاده می شود. بهره مندی از قابلیت تراشکاری فوق العاده و ماشینکاری با دقت بالا از ویژگی های اصلی این نوع میلگرد می باشد.
مراحل تولید میلگرد پلیاتیلن به روش اکسترود از این قرار است که در وهله نخست رنگ میلگرد پلیاتیلن تعیین می شود چرا که رنگدانه ها به محض ذوب شدن گرانول های پلیاتیلن باید به آن اضافه شوند. البته میتوان از گرانول های رنگی نیز استفاده کرد که نیاز شما را به استفاده از رنگدانه از بین خواهد برد و میلگرد پلیاتیلن در رنگهای مخلتف به شما تحویل خواهد داد. گرانول ها بعد از ذوب شدن به شکل آمورف یا خمیری در خواهند آمد و اکنون باید وارد دستگاه اکسترودر شوند.
بعد از ورود گرانول های ذوب شده پلیاتیلن به اکسترودر، فشار و دما در این دستگاه اوج خواهد گرفت تا خواص مکانیکی و شیمیایی مطلوب در میله گرد پلی اتیلن ایجاد شود. بعد از اینکه فرآیند اکسترود انجام شد، پلی اتیلن مذاب از شیر خروجی دستگاه خارج می شود و مستقیما به درون قالب های آماده هدایت خواهد شد.
اکنون وقت فرآیند نورد گرم است چرا که باید ضخامت میلگرد تنظیم شود. زمانی که ضخامت میلگرد به میزان مطلوب رسید فرایند خنک سازی میله گرد پلیاتیلن انجام می شود و پایان ماجرا! میلگرد پلی اتیلن اکنون قابل بسته بندی و عرضه می باشد.
تولید میلگرد پلیاتیلن به روش قالبی
دومین روش تولید میلگرد پلی اتیلن به نام روش قالب انجام می شود که به دلیل دقت پایین چندان مرسوم نیست. میلگردهای تولید شده به این روش معمولا دارای محفظه های هوا هستند و کیفیت پایین تری نسبت به میلگرد های اکسترود شده دارند. برای تولید میله گرد پلیاتیلن در اشل انبوه معمولا روش قالب گیری انجام می شود. در این روش از قالب های پیش ساخته برای تولید میلگرد پلاستیک فشرده استفاده می شود. در این روش از تکنیک تزریق پلیمر استفاده می شود.
مزایای تولید میلگرد پلیاتیلن
مگر میشود نوبت به صحبت از مزایای تولید میلگرد پلیاتیلن برسد و حرفی برای گفتن وجود نداشته باشد؟ مزایای تولید این میلگردها به قدری زیاد است که باید نیمی از موفقیت ها وپیروزی های کسب شده در صنایع مختلف را مدیون این میلگردها بدانیم.
از مزایای تولید میلگرد و بوشن پلاستیک فشرده HDPE میتوان به رونق گرفتن صنایع مختلف همچون صنعت آشپزخانه، صنعت داروسازی و آزمایشگاه، صنعت پتروشیمی، صنعت ساخت اسباب بازی، صنعت تجهیزات ورزشی، صنعت خودروسازی و صنعت کشاورزی و صنعت الکترونیک اشاره کرد.
میلگرد پلیاتیلن دارای مقاومت بالا در برابر حرارت، ساختار اتمی پایدار، مقاومت بالا در برابر سایش و نفوذ ناپذیری در برابر رطوبت می باشد. این ماده دوستدار محیط زیست بوده و بازیافت پذیر میباشد
از میله گرد پلی اتیلن به دلیل قابلیت ماشینکاری عالی در ساخت واشر، پکینگ، پیچ و مهره، اتصالات پنوماتیک و هیدرولیک، لوازم آرایشی، لوازم آشپزخانه و لوله های آزمایشگاهی و قطعات آب بند استفاده می شود.
تولید میلگرد پلی اتیلن موجب شده تا مصرف بی رویه منابع طبیعی و معدنی به ویژه فلزات به طرز چشمگیری کاهش پیدا کند هر چند که در روش تولید میله گرد پلی اتیلن نیز از مواد نفتی استفاده می شود اما محصولات پلی اتیلنی قابلیت بازیافت مجدد دارند و آسیبی برای محیط زیست ایجاد نمی کنند. از طرفی دچار خوردگی، پوسیدگی و زنگ زدگی نخواهند شد.
یکی از مهمترین مزایای تولید میلگرد پلی اتیلن که هیچ جوره نمی توان از آن چشم پوشید خلق صرفه اقتصادی برای صنعتگران در عرصه های مختلف بوده و هست.
معایب روش تولید میله گرد پلی اتیلن
اگر بخواهیم با هم صادق باشیم نباید از معایب تولید میلگرد پلی اتیلن طفره برویم. هیچ چیز در این جهان سراسر خوبی و مزایا نیست. این موضوع در مورد نیز صادق است. برای تولید میلگرد پلی اتیلن از مشتقات نفتی استفاده می شود. این محصولات هر چند که از نابودی منابع معدنی و طبیعی جلوگیری می کنند اما گر بازیافت نشوند می توانند آسیب جدی برای محیط زیست ایجاد کنند.
هزینه های بازیافت محصولات پلیمری چندان ارزان نیست و نمی توان تمامی محصولات ساخته و پرداخته شده از این پلیمر را سریعا به چرخه بازیافت وارد کرد. این یکی از مهمترین معایب تولید میله گرد پلی اتیلن و شاید تنها عیب بزرگ آن باشد که البته می توان با مدیریت صحیح و هوشمندانه راهکاری برای فرار از آن اندیشید.
رنگ های تولید میلگرد پلیاتیلن
انواع میله گرد پلیاتیلن در رنگ های مختلف به تولید می رسند. اغلب افراد با شنیدن نام میله گرد پلی اتیلن، میله های سفید رنگ در ذهن شان تداعی می شود در حالی که انواع میله گرد پلی اتیلن در رنگ های مشکی، سبز، آبی، زرد و قرمز نیز به تولید می رسد.
برای تولید میلگرد پلاستیک فشرده رنگی معمولا از گرانول های رنگی استفاده می شود یا بعد از ذوب کردن گرانول های پلی اتیلن رنگدانه های مخصوص یا همان پیگمنت به ماده مذاب افزوده خواهد شد. اغلب روش اول را برای تولید میله گرد پلی اتیلن رنگی انتخاب می کنند.
یکی از خوبی های تولید میله گرد پلی اتیلن رنگی این است که صنعتگران امکان تولید انواع قطعات مختلف را در رنگ های متفاوت دارند. در نتیجه می توان برخی قطعات خاص را در مدارات مختلف با یک نگاه تشخیص داد. نمونه اش پکینگ هایی که با رنگ های مختلف تولید می شوند.
دریافت قیمت ورق پلیاتیلن HDPE در سایزهای مختلف و ارسال آن از بازار آهن شادآباد تهران
ارتفاع تولید میله گرد پلی اتیلن
اگر بخواهیم متداول ترین ارتفاع کاری میلگرد پلی اتیلن را بیان کنیم باید به طول یک متر اشاره کنیم. اما بسیاری از تولید کننده های میلگرد پلیاتیلن، روش تولید میلگرد HDPE را در ارتفاع کاری ۰.۵ متر، ۱ متر، ۲ متر و ۳ متر را در دستور کار خود قرار داده اند. میلگرد پلیاتیلن را می توان در قطرهای مختلف از ۱۵ تا ۵۰۰ میلیمتر به تولید رساند.
ارتفاع این میلگردها ارتباط عکس با قطر آن ها دارد. قطرهای کم را می توان با قد کاری بیشتر به تولید رساند در حالی که با افزایش قطر میله گرد پلی اتیلن باید ارتفاع آن کاهش یابد. این تناسب برای حفظ تعادل وزنی میله گرد پلی اتیلن باید حتما رعایت گردد در غیر اینصورت تناسبات وزنی میله گرد پلی اتیلن به هم خواهد ریخت.
اهمیت شناخت روش تولید میلگرد پلیاتیلن
روش تولید میلگرد پلاستیک فشرده یکی از مهمترین اقدامات در کارخانجات فرآوری پلیمرهای صنعتی است. از هر نوع پلیمری بتوان چشم پوشی کرد، پلی اتیلن را نمی توان هیچ جوره حذف نمود. میلگرد پلیاتیلن را به روش های قالب و اکسترود تولید می کنند. روش تولید اکسترود هر چند که دقت بالایی دارد اما هزینه آن نیز بیشتر است.
در روش تولید میله گرد پلی اتیلن به شیوه قالبی می توان تیراژ تولید را بالا برد و از ضایعات پلاستیکی برای تولید میله گرد پلی اتیلن استفاده نمود. به طور کلی انواع میله گرد پلی اتیلن در رنگ های متفاوتی چون سبز، مشکی، سفید، آبی، زرد و قرمز به تولید می رسد. این میلگرد رد پایی عمیق از خود در صنایع گوناگون به جای گذاشته است و همچنان ابعاد جدیدی از آن در حال کشف می باشد.