بشر یک بار برای همیشه پلیمری به نام پلی یورتان را کشف کرد و دنیایی از کاربردهای بی انتها از دل این پلیمر فوران کرد. امضای پلی یورتان خاص است و منحصر به فرد می باشد. بنابراین نمی توان به این سادگی ها جایگزینی برای آن پیدا کرد. فوم پلی یورتان مایع نوعی عایق صدا، حرارت و رطوبت است که دارای قدرت چسبندگی فوق العاده ای است و انواع مختلفی دارد. در ادامه قصد داریم درمورد مهمترین ویژگی و کاربردهای فوم پلی یورتان مایع به گفتگو بپردازیم بنابراین همراه ما باشید تا بتوانید اطلاعات لازم برای خرید فوم زیره کفش را به دست آورید.
آیا می دانید کاربرد فوم پلی یورتان مایع چیست؟
آنچه که ما در قالب فوم پلی یورتان می بینیم در واقع حاصل ترکیب دو لیکوئید به نام های ایزوسیانات و پلی اول می باشد. هر چند که ترکیب این دو مایع لزوما به تولید فوم منتج نمی شود و باید از افزودنی هایی مانند سورفکتانت، افزاینده زنجیره کاتالیست، آب، عوامل پف زا و کند سوز نیز استفاده شود. به محض ترکیب شدن این دو لیکوئید با هم در هوای آزاد، واکنش شیمیایی بین آن ها رخ می دهد و فومی متراکم ایجاد می شود که می تواند بسته به چگالی لیکوئید، از نوع سلول باز یا سلول بسته باشد. این فوم در برابر صدا، حرارت و رطوبت یک عایق عالی محسوب می شود و کاربرد فوم پلی یورتان مایع در صنعت بسیار است. لازم به ذکر است که این فوم، فوم تزریقی نام دارد و می تواند از نوع یک جزئی یا دو جزئی باشد.
فوم سلول بسته پلی یورتان
فوم پاششی پلی یورتان که در واقع به فوم پلی یورتان مایع هم شناخته می شود نوعی محصول سلولی می باشد که کاربرد فوم پلی یورتان مایع در کسب و کارهای بسیاری مورد استفاده قرار می گیرد. فوم پلی یورتان سلول بسته حاوی بیش از نود درصد سلول های بسته می باشد. این فوم یکی از اصلی ترین کاربرد این فوم می باشد که در محیط های بیرونی دارای کاربرد است. بالا بودن تراکم و دانسیته این فوم موجب شده که رطوبت توان نفوذ به سلول های مشبک فوم را نداشته باشد. به همین دلیل فوم سلول بسته نوعی فوم قابل شستشو نیز محسوب می شود. عایق کاری سقف، لوله های آب، پشت بام، گلخانه، استخر، روف گاردن و محیط هایی که در معرض رطوبت و سرمای هوا قرار دارند به کمک این فوم انجام می شود.
فوم سلول باز پلی یورتان
انواع فوم های سلول باز پلی یورتان دارای کاربرد عایق صوتی هستند و چگالی کمتری نسبت به فوم های سلول بسته دارند. به همین دلیل از آن ها در صفحات سیمانی استودیوهای موسیقی، سقف طبقات، لابی سالن های ورزشی، موتورخانه ها، آسانسورها، داکت ها، استودیوهای ضبط صدا و آموزشگاه های موسیقی به منظور آکوستیک و عایق سازی صوتی استفاده می شود. میرایی صوتی پدیده ای فیزیکی است که صرفا به کمک فوم پلی یورتان سلول باز اتفاق می افتد.
فوم سرد پلی یورتان چیست؟
فوم سرد پلی یورتان به فومی گفته می شود که بعد از فشرده شدن دوباره به حالت اول خود باز می گردد و در گذر زمان شکل خود را حفظ می کند. از این فوم در تولید مبلمان، سرویس تختخواب، صندلی های اداری و صندلی های خودرو استفاده می شود. فوم سرد پلی یورتان می تواند از نوع سلول باز یا سلول بسته باشد. در واقع سایز سلول های مشبک فوم سرد پلی یورتان تعیین کننده میزان نرمی، انعطاف پذیری، عبور هوا و جذب آب توسط آن می باشد. این در حالی است که فوم های سرد پلی یورتان از نوع سلول بسته آب را به خود جذب نمی کنند و دارای قیمت بیشتری نسبت به فوم سرد سلول باز پلی یورتان هستند.
کاربرد فوم پلی یورتان در ساخت ساندویچ پانل
یکی از اصلی ترین کاربرد فوم پلی یورتان مایع استفاده از این فوم در ساخت ساندویچ پانل های ساختمانی می باشد. اگر نمی دانید که خط تولید ساندویچ پانل با فوم پلی یورتان به چه صورت کار میکند و کلا چه مشخصاتی را باید داشته باشد، باید گفت که این سازه ها یکی از مدرن ترین مصالح ساختمان سازی هستند که تشکیل شده از دو لایه ورق گالوانیزه آلوزینک بوده و فضای بین این دو ورق به واسطه فوم پلی یورتان پر شده است. از ساندویچ پانل ها به عنوان یک سازه کلیدی در ساخت دیوارهای عایق حرارت، عایق رطوبت و عایق صوت استفاده می شود. سردخانه ها، آزمایشگاه ها، مجتمع های مسکونی، استودیوهای ضبط صدا و کانکس های ویلایی همگی از جمله مکان هایی هستند که ساندویچ پانل پلی یورتان در آن ها کاربرد دارد.
فوم گرم پلی یورتان چگونه است؟
فوم گرم پلی یورتان از آنجایی که در کوره با دمای بالا تولید می شود دارای ساختاری سفت و غیر ارتجاعی است. بزرگترین مشکل فوم گرم پلی یورتان این است که در صورت فرو رفتگی و تغییر شکل به حالت اول باز نمی گردد بنابراین در تولید مبلمان بهتر است استفاده نشود. این فوم عموما در ابزارهای شستشو، صنعت بسته بندی و عایق کاری کاربرد دارد چرا که قیمت آن نسبت به فوم سرد اقتصادی تر است.
گچبری مدرن با فوم پلی یورتان
مصالح گچی دارای وزن سنگینی هستند و پردازش آن ها چندان ساده نیست. حتی بعد از قالب گیری تزئینات گچبری نیز ممکن است به محض جداسازی از قالب شاهد ترک خوردگی و شکستگی در تزئینات باشیم که رفع آن ها بسیار دشوار است. از این رو در گچبری مدرن فوم پلی یورتان را جایگزین مصالحی مانند گچ و سیمان کرده اند.
بدین منظور برای کاربرد فوم پلی یورتان مایع آن را درون قالب های از پیش آماده شده می ریزند و بعد از سفت شدن فوم، سطح رویی آن را به شکل دلخواه برش می دهند و پردازش می کنند. بسیار مهم است که کاربرد فوم پلی یورتان مایع برای این روش از نوع سلول بسته و دانسیته بالا باشد. نکته جالب توجه در مورد جایگزینی فوم پلی یورتان با گچ و سیمان این است که این تزئینات دکوراتیو قابل شستشو هستند و دارای قیمت اقتصادی و وزن بسیار سبکی می باشند.
یکی از مهمترین و کلیدیترین کاربردهای فوم پلییورتان PU تولید فیلترهوای خودرو است. برای آشنایی بیشتر و یا استعلام قیمت فوم فیلترهوای PU به سایت پکیلون مراجعه کنید.
درزگیری به کمک فوم پلی یورتان مایع سلول بسته
از دیگر کاربرد فوم پلی یورتان مایع می توان به کاربرد این فوم در درزگیری قاب پنجره ها، درز دیوارها، درز اطراف چهارچوب درب ها و درزگیری شکاف سازه های بتنی اشاره کرد. به محض اینکه فوم پلی یورتان مایع درون شکاف ها و درزها تزریق شود، بعد از گذشت چند دقیقه حجیم و پر تراکم می شود. این درزگیرها دارای قدرت چسبندگی بالایی هستند و بدون مرطوب کردن سطح نیز به شکل مطلوبی درون شکاف را پر می کنند. از آنجایی که فوم پلی یورتان مایع کاملا منافذ و خلل و فرج شکاف را پر می کند هیچ فضایی برای نشت رطوبت و حرارت وجود نخواهد داشت. شما می توانید بعد از درزگیری، سطح را پولیش کنید و روی آن را رنگ آمیزی نمایید.
اهمیت کاربرد فوم پلی یورتان مایع
الیاف پلی یورتان، فوم پلی یورتان و مایع پلی یورتان جزو پرکاربردترین ها در صنعت هستند. از تولید فوم های مورد استفاده در صنعت مبلمان و ساخت چسب های قوی گرفته تا ساخت بدنه خودرو و انواع پارچه های نساجی و تولید لوازم ورزشی می توان رد پایی پر رنگ از این پلیمر صنعتی را رویت کرد. کاربرد فوم پلی یورتان مایع در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد اما همانطور که متوجه شدید کاربرد آن ها مانند هم نیست. کاربرد فوم پلی یورتان مایع به سایز سلول ها، دانسیته، سرد یا گرم بودن و تعداد سلول های مشبک در هر اینچ بستگی دارد که در قالب فاکتوری به نام PPI مطرح می شود.