پلیاتیلن فشرده شده، نوعی ورق پلاستیکی است که بیشترین کاربرد را در صنعت قطعه سازی، صنایع غذایی، ساخت میزکار و… دارد و از این رو دارای اهمیت زیادی است. پلیاتیلن در حوزههای مختلفی اعم از تولید و ساخت دیوارها، ساختمان سازی، تولید اسباببازی و… به کار میرود. نکته حائز اهمیت این است که پلیاتیلن، مورد تایید سازمان غذا و دارو است و از این ورقهای پلاستیکی در تولید تخته گوشت رستورانی و دیگر مصارف مربوط به صنایع غذایی هم استفاده میشود.
اگر میخواهید تولید و ساخت محصولاتی را آغاز کنید و یکی از مواد اولیه شما، پلیاتیلن است. حتما سوالهایی درباره قابلیتها و محدودیتهای پلیاتیلن، ذهنتان را درگیر کرده است. پلیاتیلن در مصارف مختلفی به کار میرود؛ برای دستیابی به بهترین نتیجه، میتوانید از ترفندهای مختلفی در بهکارگیری پلیاتیلنها استفاده کنید. پیش از هر کار، ۱۵ نکته در مورد این پلیمر وجود دارد که باید درباره کار کردن با آن بدانید.
۱. انواعی از ورقهای پلیاتیلن، مثل ورقهای ۴ در ۸، باید به وسیله پیچ، پرچ پلاستیکی و یا میخ، ثابت نگه داشته شوند. پلیاتیلن، ورقی مقاوم است ولی به هر حال، در برابر دریلهای برقی و قوی استحکام زیادی ندارد.
۲. ورقهای پلیاتیلن را درست همانند چوب، میتوانید ببرید یا سوراخ کنید.
۳. نمیتوانید ورقهای PE را به قطعاتی از جنس دیگر مواد بچسبانید؛ چرا که مواد در برخورد با پلیاتیلنها، دچار انبساط و انقباض میشوند. روی ورقهای پلیاتیلن نمیتوانید از چسب استفاده کنید، چرا که چسب از پلاستیک جدا میشود و به آن نمیچسبد.
۴. همانطور که در موارد قبلی اشاره شد، نمیتوان پلیاتیلن را با هیچ مواد دیگری ترکیب کرد؛ بنابراین نمیتوانید ورق پلیاتیلن را رنگ کنید. با این حال، تنوع رنگی پلیاتیلن زیاد است و انتخابهای زیادی به شما میدهد. همچنین میتوانید پلیاتیلن را با رنگ و طرح موردنظرتان از سایت پکیلونPAKILON.COM سفارش دهید.
۵. در حقیقت، بیشتر تولید کنندگان ورقهای پلیاتیلن، رنگ ورقهای پلیاتیلن را مطابق سلیقه مشتریان طراحی میکنند.
ویژگیهای ساختاری پلیاتیلن
۶. سطح صیقلی پلیاتیلن، بسیار لیز و لغزان است؛ از این رو، از قدم زدن روی پلی اتیلن جدا پرهیز کنید و فقط در صورتی از سطوح پلیاتیلن به عنوان مسیر تردد استفاده کنید که اقدامات ایمنی لازم را بهکار برده باشید.
۷. موارد کاربرد پلیاتیلن بسیار گسترده است؛ از پلیاتیلن در موارد شگفتآوری میتوان استفاده کرد. بنابراین ذهنتان را به یک یا چند مورد محدود معطوف نکنید؛ به عنوان مثال یکی از کاربردهای استفاده از این ورقها، این است که میتوانید از ورقهای پلیاتیلن به عنوان تخته استفاده کنید تا ایدههای مربوط به پروژه را روی آن بنویسید.
۸. پلیاتیلن در برابر حرارت و دمای بالا مقاوم است؛ از این رو از لولههای پلیاتیلن در فضاهای باز که در مجاورت سرمای زیاد است، استفاده میشود.
۹. پلیاتیلن به خشک و سفت بودن شناخته شده است؛ ولی این به معنی شکنندگی آن نیست. استحکام پلیاتیلن به قدری بالا ست که حتی اگر هالک هم بخواهد، نمیتواند آن را خم کند!
۱۰. پلیاتیلنهای موجود معمولا ضخامت زیادی دارند و در ابعاد بزرگ تولید میشوند. این نوع پلیاتیلنها خشک و غیر قابل انعطاف هستند؛ ولی پلیاتیلنهای نازکتر انعطافپذیر هستند و میتوان آنها را خم کرد یا تغییر شکل داد.
مقایسه پلی اتیلن PE و پلی اورتان PU؛ تفاوتهایی که لازم است بدانید…
میزان مقاومت پلیاتیلن و استفاده از آن در صنایع غذایی
۱۱. ورقهای پلیاتیلن مورد تایید سازمان غذا و دارو هستند؛ از این رو میتوان در فرآوری مواد غذایی، این ورقها را جایگزین مواد فلزی یا شیمیایی کرد.
۱۲. پلیاتیلن به صورت ورقهای خشک ارائه میشود؛ این نوع پلیاتیلنها با تراکم بالا و بدون بتونه عرضه میگردد.
۱۳. توجه صنایع به اقتصاد پایداری باعث رشد بازار پلیاتیلنها شده است. پلیاتیلن به صورت ۱۰۰ درصد بازیافت میشود؛ از این رو پلیاتیلن در چرخهی بازیافت، سهم خود را تمام و کمال پرداخت کرده است.
۱۴. برای استفاده از پلیاتیلن هیچ محدودیتی وجود ندارد و نمیتوان آن را به استفاده مشخصی محصور کرد؛ از ورقهای پلیاتیلن میتوانید در ساخت لانه پرنده، قالبهای بتنی، جعبه تخته اسکیت و… بهره ببرید. پلیاتیلن یک محصول همه جانبه و جهانی است.
۱۵. برای خرید ورق پلیاتیلن حتما از فروشگاههای معتبر آن را تهیه کنید؛ بنابراین برای انتخاب فروشگاه باید به خوبی تحقیق و بررسی انجام دهید تا تامینکنندهای را بیابید که در این حوزه متخصص باشد و بتواند مواد مورد نیاز شما را به خوبی تامین کند.
این نکات بخشی از ویژگیهای منحصر به فرد پلیاتیلن در صنایع مختلف بود و بقیه خواص و کاربردهای آن، در مقاله “۵ کاربرد تخته کار پلیاتیلن که باید بشناسید” به صورت کامل شرح داده شده است.